TTS Beeldjes
Home Waarom deze site Wat is TTS Ons verhaal Na het verlies Overige sites Ervaring ziekenhuis Nieuwe zwangerschap Reacties omgeving TTS Beeldjes

 

 

Beste lotgenoten,

 

Welkom in mijn beeldenwinkeltje; 'BEDENK-ENGELTJES'.......

Deze naam komt voort uit het feit dat ik enorm geinspireerd word door mijn overleden kindjes, Esmée en Jasmijn, Door hun ( onze engeltjes) kan ik weer steeds nieuwe dingen bedenken.

Het maken van deze beelden en alle andere dingen op deze pagina is tot stand gekomen doordat we zelf niets hebben kunnen vinden op dit gebied. We hadden behoefte aan iets tastbaars van de kinderen wat een bepaald gevoel met zich meebracht. Een speciaal TTS beeldje was al helemaal nergens te vinden. Ook denk ik dat andere lotgenoten hier wat aan kunnen hebben, voor hunzelf of als geschenk aan familie en/of vrienden waar 1 of meerdere kindjes van overleden zijn.

Hieronder volgt een overzicht met de beelden en andere ideetjes. Ook staat er een uitleg bij elk beeld hoe je het kunt zien, want niet alle beelden hoeven alleen overleden kinderen voor te stellen..

Heb je een eigen idee dat je gerealiseerd wilt hebben, laat het me dan weten. Misschien lukt het me dan wel om het voor je te verwezelijken.

Achter elk beeldje zit een ander gevoel.

De onderstaande beeldjes heb ik voor de ouders ontworpen.

 

 

 

Van links naar rechts; ~TTS 2-ling overleden in de baarmoeder

                                ~TTS 2-ling veilig in een (Gods) hand

                                ~Een bezorgde moeder die zich afvraagd of haar aan TTS lijdende tweeling het zal overleven

                                ~TTS 2-ling voor altijd in het/je hart

 

De vier kinderbeeldjes geven het volgende weer van links naar rechts;

- TTS tweeling in/op hun eigen maantje

- TTS tweeling op hun paddestoeltje

- TTS tweeling veilig op/in hun sterretje

-TTS tweeling samen op/in  hun wolkje

Voor onze dochter heb ik een sterretje gemaakt met 'haar zusjes' erin. Misschien hebben meer ouders  behoefte aan dit soort beeldjes voor hun in leven zijnde kinderen zodat ze  hun broertjes of zusjes toch een beetje bij zich zullen  hebben.

Als je een beeldje wilt bestellen of er vragen over hebt, kun je dat via mijn email adres doen.

Elk beeldje hierboven kost 19,50 euro/stuk. Deze prijs geldt voor versturing binnen Nederland. De bovenstaande beeldjes variëren tussen de 4 cm (paddestoel) en 10 cm. De zwangere vrouw is ongeveer 20 cm.

Hierboven zie je een man met zijn zwangere vrouw in grove klei. Zij is zwanger van een 2-ling. Mooi als herinnering wanneer je zelf zwanger geweest bent of wanneer je dit misschien nog wel bent...Dit beeld is verder onbehandeld en daardoor ruw en is na drogen lichtgrijs van kleur. Ik vernis alles wel met matte vernis zodat het beeld niet 'afgeeft'. Dit beeld in ongeveer 24 cm hoog en kost 27,50 euro incl. verzendkosten.

Een knielende man/vrouw met zijn/haar 2-ling in de armen. Dit beeld is ongeveer 16 cm hoog en kost 27,50 euro incl. verzendkosten.

 

Inmiddels heb ik ook een op een steen zittende man/vrouw gemaakt met op zijn/haar schoot 2 (overleden) kindjes die in zijn/haar armen rusten. (nog) geen foto beschikbaar, wel erg mooi. Dit beeld kost ook 27,50. Ik heb hem speciaal voor Jeen (mijn man) gemaakt.

De hand kan gezien worden als Gods hand wanneer ze overleden zijn maar ook als een geschenk van God. Voor de minder gelovigen onder ons kan dit ook gewoon een mooi beeld zijn natuurlijk. De hand is ongeveer 17 cm groot en kost 19,50 euro incl. verzendkosten.

 

Dit beeld spreekt voor zich en kan ook op verschillende manieren gezien worden, ook o.a. als cadeau voor iemand die zwanger is maar ook weer als herinnering aan je eigen zwangerschap. Het kan een zwangerschap van 1 kindje zijn maar ook van een meerling. Dit beeld is ongeveer 20 cm hoog en kost 27,50 euro incl. verzendkosten.

Dit stelt ons gezin voor, Jeen en ik hebben Esmée en Jasmijn in onze armen en Ilse-Mare staat naast mij en kijkt naar haar zusjes...Dit kan natuurlijk ook heel goed in je eigen gezinssituatie gemaakt worden. Dit beeld is ongeveer 17 cm hoog, maar kan altijd wat groter gemaakt worden mocht je dat willen. De kosten zijn 32,50 incl.verzendkosten. (mits er meerdere kinderen bijgemaakt worden zal het iets duurder worden vanwege vermeerderde kosten aan materiaal). Per kindje kost het dan 1,20 euro extra.

Inmiddels hebben wij er trouwens een pracht van een dochtertje bij.....(2006).

Deze spelende 2-ling is vooral leuk als je er zelf één hebt of wanneer je een origineel cadeau zoekt voor iemand die een 2-ling heeft. Dit beeld is ongeveer 10 cm hoog en 17 cm lang, de kosten zijn 29,50 euro incl. verzendkosten.

In dit hart ligt een drieling. Kan mooi zijn als je zelf drie in leven zijnde kindjes hebt maar ook wanneer je kindjes zijn overleden; voor altijd in je hart..... Dit hart is ongeveer 15 cm groot en kan uiteraard ook weer naar eigen wensen gemaakt worden, b.v. met 1 kindje erin of met 2 etc. De kosten voor dit hart zijn 29,50 euro incl. verzendkosten.

 

Deze symbolische bloem draagt 2 vlindertjes. Hij is om neer te leggen op b.v. een gedenktfeltje voor overleden kindjes. Omdat overleden kindjes vaak met vlinders en/of sterren vergeleken worden  heb ik dit gemaakt. Ik krijg ook altijd een warm gevoel van de vlindertjes die ik bij het veldje van Esmée en Jasmijn voorbij zie vladderen op het moment dat we bloemetjes neerzetten....

Deze bloem kost 15,50 euro incl. verzendkosten.

Deze harten (groot en kleiner) met daarop een wat groter en wat kleiner kindje (TTS) staan symbool voor de liefde die we voor onze overleden kindjes voelen. Dit hart kan zowel staan als liggen.

Het kost 17,50 euro incl. verzendkosten

Deze vlinder draagt 2 overleden kindjes met zich mee richting de hemel, de sterren of de wolkjes, net hoe je dit wilt zien. Het kan liggen maar je kunt het ook neerzetten.

Het kost 15,50 euro incl. verzendkosten

Deze 2 kindjes liggen op hun sterretje, ieder apart maar toch ook bij elkaar en aan elkaar verbonden.

Ook dit beeldje kun je laten staan of liggen en kost 17,50 euro incl. verzendkosten.

 

Deze zwangere torso's kun je zowel groot (ongeveer 17 cm hoog) als klein (ongeveer 13 cm) bestellen.

Ze zijn gemaakt van donkere aardeklei.

Het grote beeld kost 27,50 en het kleinere komt op 21,50 euro incl verzendkosten.

Je kan ze met of zonder tekst of gekleurde strikje(s) bestellen.. Met tekst/strikjes komt er 3 euro bij.

Ze kunnen zowel als herinnering aan een (al dan niet goed afgelopen) zwangerschap dienen maar ook als cadeau aan

een zwangere vrouw en zoals hier op de foto te zien is is het beeld met tekst voor een vrouw die nu zelf het beroep

als vroedvrouw mag uitoefenen.

 

Dit zijn kandelaartjes in de vorm van 2 sterren of 2 hartjes. Het zijn tevens puzzeltjes want ze passen ook in elkaar. (zie foto hieronder). Tweelingen passen ook met hun vruchtzakken in/tegen elkaar in de baarmoeder.

De hartjes zijn bewerkt met glittertjes, de sterretjes niet. De keuze is aan jou, wat je wilt.

Ik heb de namen van mijn kindertjes erin willen zetten, maar het kan ook gewoon zonder. Mocht je wel een naam erin willen hebben, kan dit in elke gewenste kleur maar ook gewoon in het wit. De kandelaartjes zijn verschillend van dikte, dit weer door het verschil van grootte en gewicht van TTS kindjes. Het ene sterretje en hartje is dikker dan het andere. Ze worden geleverd met 2 geurkaarsjes zodat de gedachte aan je kindjes intensiever zal zijn wanneer je ze brandt.

Overigens heb ik de sterren zo gemaakt dat als je goed kijkt het net 2 figuurtjes lijken die een armpje om elkaar heen hebben geslagen als ze tegen elkaar aan zitten.

De kosten zijn 19,50 euro per setje, inclusief verzendkosten en 2 kaarsjes.

Hier zie je dus de kandelaartjes als ze tegen elkaar aan zitten.

 

Deze knielende man houdt zijn vrouw vast en zij heeft een kaarsje in haar handen. Het kaarsje is symbolisch hun overleden kindje. Ik heb bewust voor een kaarsje gekozen omdat het kindje dan nog intenser in je gedachte zal zijn bij het branden van het kaarsje......

De kosten hiervan zijn 31,50  euro inclusief kaarsje en verzendkosten.

Ongeveer hetzelfde beeld als het beeld met 1 kaarsje alleen houden man en vrouw samen hun 'overleden kindjes' vast in de vorm van kaarsjes en heeft de man een arm om zijn vrouw heengeslagen. Papa en mama zitten hier ook op hun knieën. De kaarsjes zijn hier ook gebruikt om op deze manier de herinneringen aan je overleden kindjes intenser door je gedachtes te laten gaan.

De kosten hiervan zijn 31,50 euro, inclusief kaarsjes en verzendkosten.

Deze engelenvleugels heb ik gemaakt omdat onze overleden kindjes nu engeltjes zijn geworden en zo naar de hemel zijn 'gevlogen'. Ze zijn goudkleurig geverfd en ik heb er glittertjes overheen geblazen voor het 'schitterende' effect. Je kunt ze zo als symbool bij een foto van je kindjes neerzetten, je kunt er als extra ook kaarsjes in plaatsen.

Deze gouden vleugels kosten 15,50 euro inclusief verzendkosten. (excl. kaarsjes)

De goudkleurige engelenvleugels kan ik ook met (TTS) kindjes maken. De vleugeltjes zijn verder hetzelfde als hierboven beschreven staat. Hier is het meer alsof ze door/met de engelen mee naar de hemel zijn gevlogen, dragend op hun vleugels.......

Met kindjes zijn de kosten 17,50 euro inclusief verzendkosten.

Deze prijzen zijn incl. verzendkosten binnen Europa. Ook voor deze beelden  geldt dat eigen creaties  (bijna) altijd mogelijk zijn.

Al de bovenstaande beelden zijn zoals eerder gemeld ruw, onbehandeld en grijs van kleur. En wil je liever een ronde voet i.p.v. een vierkante of andersom kan dat allemaal. Sinds kort vernis ik de beelden ook met een extreem matte vernis zodat het uiterlijk van de beelden niet veranderd maar er toch een beschermlaag overheen zit.

))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Voor de lotgenoten die net als wij, alleen in het bezit zijn van voetafdrukjes van inkt, kan ik ze wat tastbaarder voor je maken door ze ook in klei te verwezelijken. Je krijgt zowel de negatieve (dat ze als het ware zelf met hun voetjes in de klei hebben gestaan) als de positieve versie (zoals je ze hebt kunnen voelen toen ze geboren waren). Hieronder 2 foto's van hoe het er dan uit komt te zien. Het enige wat ik hiervoor nodig heb is een KOPIE (!) van de afdrukjes in inkt op ware grootte. De doorsnede van deze afdrukjes kan heel verschillend zijn omdat een babytje van 23 weken veel kleinere voetjes heeft dat een kindje van b.v. 32 weken. De kosten hiervan bedragen 18 euro per afdruk per handje of voetje. Dus wil je zowel 1 positief als 1 negatief handje/voetje op een tegel, apart of niet, maakt niet uit, betaal je een bedrag van 36 euro. Je betaald echt per afdrukje.  Elke afdruk maak ik apart, vandaar de prijs. De vorm kun je zelf bepalen en mag natuurlijk afwijkend zijn dan hieronder staat afgebeeld. Je kunt zelf kiezen of je wel of niet de naam en/of geboorte/overlijdingsdatum erin wilt hebben. Met naam komt er 2 euro bij, met naam en datum komt er 4 euro bij. Wil je dit ook nog in een kleurtje, komt er 1 euro bij.

Naast deze ronde vorm zonder naam of datum heb ik ze ook per kindje gemaakt in stervorm met naam. Natuurlijk zijn ook andere vormen mogelijk.

Natuurlijk is dit bovenstaande verhaal ook met handafdrukjes te maken.l

Wat je hieronder ziet zou dan 72 euro incl verzendkosten bedragen. 4x 18 euro vanwege 2 x 2 voetafdrukjes

 

 

 

Houdt wel rekening met een levertijd van 3-4 weken voor alle soorten beeldjes vanwege het lange uitharden van de klei, de droogtijd van de verf en vernis en het versturen.

Omdat ik elk beeldje apart maak kan er een verschil in grootte en/of vorm zijn.

Vermeld s.v.p. bij een bestelling duidelijk om welk beeldje het gaat. (baarmoeder, hand, bezorgde moeder of hart, maan, paddestoel, ster of wolk, en/of voetjes/handjes met de gewenste vorm hiervan of grof beeld en dan welke je graag wilt).

Voor vragen en/of overleg kun je me altijd mailen. Liefs Saskia.

Mijn email adres is;  svnoort@jvnoort.nl